30 augusti - Pållarna.

Idag när jag kom till stallet orkade jag inte vänta på att mamma som kom direkt från jobbet skulle byta kläder, så jag tänkte hämta Kajsa och Marika själv. Men Kajsa stod långt från dom andra, så jag tänkte hämta henne först, när jag visslar lite å ropar på henne så kommer hon ! Det brukar faktiskt inte hända, hon brukar vara alldeles för intresserad av allt gräs för att ens bry sig om att följa me när man har satt på henne grimman. Men idag så kom hon fram till mig, och gick mer än gärna med mig ut ur hagen, med spetsade, glada öron !
Marika och Mariella kom till mig sen när jag skulle hämta dom.. och ja, Mysan å Angne kommer ju alltid..
Borstade iallafall mycket på Marika, sen stack vi iväg, tråkigt att det blev regn, men en mysig tur ändå, Marika va jättepigg och blev riktigt fin på slutet, det gäller att nyttja hennes energi rätt !
När vi kom tillbaka tog jag in Mariella och borstade på henne, helt otroligt att hon är snällare att hantera än många stökiga ponnyer. Finns det nått jag avskyr så är det hästar som ska naffsas, sparkas och inte kan stå still. Hovarna ska vara på golvet, när jag hanterar hästarna iallafall. Efter att hon blivit ompysslad och nedsövd ? Så gick vi en promenad, synd att framåtbjudningen är dålig, annars skulle hon vara perfekt. Men den ska vi träna fram.
På tillbakavägen travade vi även lite, hon är så fiiiin ! Blir mer å mer kär i den kraken för varje tid vi är tillsammans !
fina hästen !
/ Hanna

28 augusti - Hemma igen

Kom precis hem till min underbara familj efter att ha haft en underbar tid på fjället med världens bästa!
Får glada nyheter när jag kommer hem.. jag bloggar mer sen :)
Nu ska jag packa upp.

/ Hanna

26 augusti - Bloggsvar

Tänkte svara på lite av era frågor. :)

Tea: Varför tycker du Hasse är så bra?
Svar: Det är svårt att sätta ord på vad han gör. Men han förklarar verkligen så man förstår och lyckas, samtidigt som lektionen blir som en föreläsning! Man lär sig så otroligt mycket. Och när det blir bra då berömmer han så otroligt mycket, han lägger mycket fokus på hästen och han har ett jäkla öga. Han ser saker som jag upplevt att ingen annan tränare sätt. Svårt att förklara men om man vill veta varför Hasse är så bra, rid för han! / Johanna

Frida Eriksson: Vill se dom gamla filmerna :) <3
Svar: Jag har dom på min dator och funderar på att ladda upp några på youtube. Just nu krånglar min dator lite men så fort den är okej så blir det nog några små filmer att skratta åt! :) / Johanna

Frida Eriksson: Kan du inte ladda upp bilderna från storhäst dressyren? :)
Svar: Dom kommer, här och på Åsbygdens PixBox men jag håller på redigerar dom och fixar till. Kommer även bilder från hopptävlingarna på travet :) / Hanna

Karolina: Vad har du för ridstövlar?
Svar: På bilderna har jag ett par Mountain Horse, vet faktiskt inte vilken modell. Inhandlade på Frösö Hästgård på 50%! Lagomt hårda, riktigt nice! :) / Johanna

Ellen ♥: Jag vill se gamla filmer! :D
Svar: Du får samma svar som Frida. Men vill ni se blandade filmer så sök på youtube på "MrHopplaPolle" som är min föredetta kanal. :) / Hanna

Tusen tack ni andra för alla fina och värmande kommentarer, det är så kul att logga in när ni har kommenterat. Det får oss att fortsätta blogga och varje dag få nya besöksrekord, superkul!

/ Johanna & Hanna

26 augusti - Dålig uppdatering

Har varit väldigt dålig uppdatering från min sida, men jag har haft så mycket att göra. Men skriver väl om dom senaste dagarn nu istället :)

Tisdag - Red Mexx idag också, vi red ut och försökte hitta samma känsla som igår. Framåt bjudningen blir mycket bättre ute men det märks att han inte riktigt vill.. Men men, det kommer ju med styrkan, livsglädjen och allt det andra. Blir lättare när man får rida han i trav och galopp också. Men han gör ju så gott han kan.

Åkte hem och käkade sen åkte jag och mamma ut till Frösö Hästgård. Där väntade lektion på Hjärter Dam för Hasse, alltid lika kul. Hjärter var otroligt framåt och ganska stark, red en liten stund för Hasse men jag orkade inte riktigt lossa henne så då fick Hasse sitta upp - och shit vad fin hon blev! Riktigt roligt att rida, kändes att jag utvecklades bara av att sitta på henne. Hon kom djupt ner och vart mjuk och fin. Härligt med mycket egen motor!

Onsdag - Klev upp kring sju och tog mig ut till Ås. Tittade på när Ronja red. Gick bort till Mexx sedan och red ut han även idag. Han kändes fin och framåt! Åkte hem och käkade och begav mig sedan till Ås. Red Minerva i hoppgruppen. I framridningen tänkte jag på allt Hasse sa i tisdags och jag fick henne verkligen "på plats" där jag ville ha henne och hon vart reglerbar i gångarterna! Själva hoppningen gick super just när jag hade den kontakt jag hade med henne. Fina häst!

Torsdag - Åkte ut till Mexx och fixade med honom. Red han barbacka på plan, han var riktigt slö och seg och struntade fullständigt i skänkeln. Blir så otroligt tråkigt när det blir så, man tappar all lust. Går man på med spöet protesterar han genom att backa och det vill jag inte nu. Vågar inte gå på han så mycket nu heller, är rädd att han ska falla in i trav.. Följde med pappa ut till golfshopen på kvällen och det vart inhandlat några nya pikér :)



/ Johanna

25 augusti - Gammal video 1.

Detta är en film då jag hoppar Up To Date på en blåbärshoppning den 21 februari 2009, eller om det är 2008.
Haha, riktigt gammal, jag sitter och skrattar åt den, hoppas ni får skratta lite ni med !
Se och njut ! ;)
http://youtu.be/fa-0LdK74SM
/ Hanna

25 augusti - Limegrönt schabrak?

Har hittat ett par jättesnygga lindor som jag tror att Marika skulle bli superfin i!
Det enda problemet är att jag inte hittar något matchande schabrak..
De är ingen som möjligtvis vet vart jag kan hitta ett limegrönt schabrak?
Riktigt snygga tycker jag!
Hon skulle säkert passa bra i både grönt, blått och vitt.
Dock inte rosa.. tror att det kan bli för "fjolligt" på henne.. :)
Jag hissar dessa lindor ! 4-pack, 99 :- !!

/ Hanna

24 augusti - Marika

Idag har jag varit ute på Marika en sväng, hon var jättepigg.
Vi tog en runda vi inte har ridit förut, det var jättefina galoppvägar där, men vi låg på i arbetstrav hela vägen bort, och när vi red tillbaka fick hästarna galoppera istället uppför backarna. Marika blev riktigt fin av att ligga i trav så länge. Sen blev hon ännu nöjdare när hon fick länga ut i galopp. Enligt mamma var Kajsa oxå riktigt fin idag, hon hade blivit mjuk och smidig och inte fått så "springiga", "ponnysteg". Utan hade längt på i både traven och galoppen. Påvägen tillbaka hittade vi en ponny som var på vift, så vi red in till ägarna och sa till om det, den andra hästen som står i samma hage hade tydligen kommit tillbaka av sig själv..
När vi kom tillbaka kom Mariella och skrek efter mamma, hon är sååå fin. Hon blir finare och finare för varje dag som går tror jag ! Vi plockade av hästarna grejerna, och jag tog in Kajsa och stretchade henne lite. Hon tyckte att det var jätteskönt ! Efter lite mat och flugspray så fick dom gå ut i hagen igen, och vi åkte hem.
Påvägen hem svängde vi in på Coop och hämtade mitt paket med kläder och skor ! Jag är supernöjd !
Sticker även ut till stallet imorgonbitti och rider med Anna, får se om jag hinner uppdatera efter det, jag åker nämligen bort sista dagarna på sommarlovet, åker upp till fjällen med min vän Saga, mycket mysigt ska det bli !

Trevlig helg!

/ Hanna

22 augusti - Mon Ami

idag var det första ridningen på ridskolan för höstterminen, jag fick då Mon Ami, var väll inte helt oväntat..
men det har varit kul med lite ledighet, för nu har jag faktiskt fått sakna henne !
kändes dock lite ovant att sitta upp på henne idag.. men iallafall. det gick bra att rida idag. vi började med att trava ganska samlat, driva mycket med skänklarna för att få en eftergift från hästens sida. jag tycker alltid att hon blir lättare att rida när man kommer upp i trav, eftersom att hon då får lite mera framåtbjudning. det blir lätt att hon "dör" i skritten. hon blev till och med så att hon började tjura på genom att tvära när det blev jobbigt, inte för att jag förstår vad som blev så mycket lättare med det men..
jag är faktiskt riktigt nöjd med henne idag, hon "knorrade" inte ihop halsen som hon brukar, utan tog ett mer ärligt stöd på handen ! i galoppen måste jag säga att hon blir lättriden, men idag blev hon lite studsig och så på stället.. har nog att göra med att jag aldrig har ridit ihop galoppen på det här sättet på henne förut, jag tror att hon tyckte att dagens ridlektion var riktigt jobbig !
efter att hon jobbat så duktigt ett helt pass så svampade jag av henne.
sötmomma !
det kommer lite bilder som johanna har fotat nu. jag ska ta och fixa iordning bilder från hennes skrittning av Mexx idag snart !





Det är synd att vi red inne idag, bilderna blir så mörka då! Men men.

/ Hanna

22 augusti - Ridning

Idag åkte jag och Hanna ner på staden vid kl 15.00 och köpte hårnålar till mig ;) Åkte sedan ut till Mexx och skrittade han ca 30 min. Han var ganska fin, protesterade lite men trampar på jättebra framåt! Han vart knoppad och vi invigde dom nya lindorna och schabraket, riktigt fint! Jag och Hanna promenerade senare till ridskolan där Hanna red Mon Ami och jag fotograferade. Bilder och inlägg kommer från henne sedan!





Mexx idag.

/ Johanna

22 augusti - Äventyr

Nu sitter vi och tittar på gamla filmer från ridskolan tidigare år. Och skrattar! Herregud :') Kanske att vi bjuder på nån gammal film? Vill ni det? ;)
Vi beger oss först mot travet och kollar på hästshopen och senare ner på stan och checkar hårnålar ;) Sedan åker vi ut till Ås, med kamerorna! Förvänta er mycket bilder :)



/ Johanna & Hanna


22 augusti - M & M!

Idag red jag Marika ner till planen och lossade henne länge i skritten, när hon blev fin där travade vi lite, hon blev ganska fin där med, men det är svårt att rida henne när hela hon är som ett krutpaket.. Vi testade att galoppera lite oxå, det var dock ganska lerigt, så det blev halt. Sen var det någon som inte hade plockat undan efter sig så vi red lite cavaletti, det tycker hon är jätteroligt. Påväg hem red vi ner till älven och plaskade lite. Skulle sedan trava av på hemvägen och då blev hon jättepigg så vi red in på en annan väg så hon fick springa lite. När vi vände så drog hon iväg, hon var riktigt pigg idag. Men sen blev hon snäll igen och gick i fin form resten av vägen hem.

När jag kom tillbaka stod valet mellan att pyssla med Mariella eller rida Kajsa. Eftersom att inte Jessika skulle ut så tog jag in Mariella. Hon stod så snällt i hagen medans jag tränsade henne. Helt sjukt att hon står helt still medans man borstar henne, man skulle ju ändå kunna tro att hon skulle vara lite vildare, men nejdå. Hon vet inte vad "göra fel" är för nått. Det enda hon gör är att nyfiket kolla lite på allt som finns och snusa lite på det hon når till. Men hon lyfter inte hovarna så mycket som en gång. När jag hade borstat klart så "miljötränade" vi lite, hon fick sig en reflexväst på huvet och en jacka slängd på rumpan, inte en reaktion eller protest från hennes sida, mer än att hon möjligtvis undrade vad jag sysslade med.. Vi passade även på att ta oss en liten promenad ner till vägen och tillbaka. Ibland får hon riktigt fint övertramp, men än så länge är hon lite "harig" för att gå före sin ledare..

Ikväll har jag och Johanna bakat marrängäppelkaka med vaniljsås, spelat bubble trouble och haft det mysigt!
Jag sover här ikväll och imorgon åker vi ut till ås, drar nog en repa på stan först!


/ Hanna

22 augusti - Mexx

Idag har jag ridit min bruna springare. Okej, så kul va det inte. Skrittade honom i ca 25 min, försökte bara hitta en bra känsla och att han inte skulle vara så stel nu när han inte blivit riden på så länge. Han vart riktigt fin och arbetade med ryggen på slutet men det märks att han tappat muskler och tycker att det va lite jobbigt ;) Imorgon åker jag och Hanna ut till Ås, jag ska först rida Mexx och sen Hjärter Dam, Tims ponny. Hanna ska fota :) Och däremellan rider hon och då fotar jag ;)

/ Johanna

21 augusti - Sunshine

Så härligt att det är sol ute, man blir ju tokig när det ska regna hela tiden! Jag och mamma har stallet idag så imorse åkte vi ut och fixade det. Lite jobbigt att kliva upp när man är sjuk men när man är igång så är det ju så himla mysigt. Ska snart tillbaka till stallet och rida. Jag måste se till så jag är hemma till 19.00 för då är det ju EM i dressyr på TV, kür idag.

Planerar att fixa min rosa outfit. Vann ju lindor på travet från Mia RS, sponsrade av Libresse. Riktigt söta! Har en rosa donut snodd så nu funderar jag bara på att köpa ett rosa schabrak och rosa hårnålar ;) Tror Mexx skulle vara fin i en ljusblå också :) Man kan aldrig få för många outfits!


Vill ha dessa eller liknande - i dressyrmodell! Vart finns det?

/ Johanna

20 augusti - EM i dressyr

Just nu är det sammandrag från EM i dressyr i Rotterdam. Gissa vem som sitter bänkar framför TVn med glass och choklad? (a) TV4 Sport, 21.45 - 22.45, värt att kika på!
Kul att vi har besöks rekord nu också! :)

/ Johanna

20 augusti - Något som gör underverk

Sitter här och funderar på min karriär..
Skulle behöva få nått som gör underverk i min ridning. Just nu trampar jag på samma ställe.
Okej, jag utvecklades väll en hel del förra året. Men nu står det still. Känns som att jag inte minns något särskilt från vårterminen som jag känner "juste! dedär!" Utan.. Det är bara dressyrpass på Mon Ami i en salig blandning..
Känns som att jag vill lära mig något nytt. Något som kan få mig att "stampa av" från platsen där jag står nu, ta mig ut ur "cirkeln".. Funderar väl mest just nu på vad som skulle kunna få mig att ta tag i ridningen.
Tror det största inverkan skulle vara att få rida lite andra hästar.. Och öka min svårighetsnivå. Så det blir något nytt.
Fina tramsen!
Söt Marika, Johanna fick va me på ett hörn!
Underbara!
How sweet?
Världens bästa hästar.

Vi vet inte vad samlad galopp är.
Hahah, jo sen bilderna togs har det hänt en hel del med lilla Marika. Nu kan hon ta galoppfattningarna bättre, och galoppera kort galopp. Nu ska vi träna ryggmusklerna massa! Så hon orkar bära sig bättre! Sen tror jag att hon spänner sig lite här. Eftersom att det är helt annat när vi är hemma.
Men vi tränar vidare mot nya mål.
Me and Marika!
/ Hanna

20 augusti - "Ella Casandra Trams"

Igår var jag på bio med några tjejer, vi såg på "jag saknar dig". Så hemsk och rörande film.
Grät från att ena tvillingen dog tills eftertexten och när jag kommit ut så rann tårarna ännu mera!
Idag åkte jag ut till mammas kompis, dom har nämligen köpt en b-ponny som heter Senith och har Ella Casandra Trams på foder, en c-ponny. Dom har även en till foderhäst som jag red på förra sommaren, en islänning.
Jag red iallafall Ella idag. Hon var rolig att sitta på, ganska liten när man är van Marika. Men rolig ändå. Jättemycket motor, pigg och het. Vi tog några tokgalopper och sen fick vi stanna och vänta :') Lite "spjärnig" från början men sen blev hon jättefin! Vore kul att sitta på henne någon fler gång.
Laddar upp lite bilder senare!
/ Hanna

20 augusti - Regnet bara öser ner

Regnet bara öser ner här hemma. Jag har nu klätt på mig och tagit med mig regnjackan och åker ut en sväng till Mexx. Han får extra mycket pyssel idag och en lite kortare promenad idag. Min fina ponny. Imorgon ska det ridas! Måste planera outfit, hahaha åh vilken nörd jag e ;)



/ Johanna

20 augusti - Gårdagen

Igår var jag ute hos Mexx. Vi var ute i skogen i nästan en timme, dock stod vi still och letade täckning i ca 30 minuter och pratade med mamma. Jag hatar Ås ibland. Mexx fick använda sitt nya pannband. Min kompis frågade, "Har han tiara?", haha förstår ni hur mycket det blingar eller? ;) I måndags när jag va på stan så köpte jag nya donutsnoddar, funderar på att blinga dom :D
Sedan åkte jag, Sandra och Jojjo ut till Frösö Hästgård med Jojjos ponny, Ljublik. Hon red för Hasse, och jisses, vilken fin ponny hon har! :')



/ Johanna

19 augusti - Mexx

dsc01233 (MMS)

Charmig ponny. Stod såhär hela tiden när jag borsta han, knäppis.


18 augusti - Underbar dressyr på TV

Underbar dressyr på TV. Nu till helgen är det ju dessutom EM, jag kommer sitta bänkad!


18 augusti - Mot Ås

Nu beger jag mig först mot stan och sedan vidare mot Ås för att ut och gå med Mexx lite. Gårdagskvällen spenderades framför TVn faktiskt.. Hoppning och sedan dressyr av världsklass. Hatar dock när kommentatorerna på EuroSport som inte kan nånting pratar sönder allt.. Men men, hörde att det var på TV4 Sport också, kanske bättre där. Aja, får se ikväll.


Fina ponnyn

/ Johanna

17 augusti - Slapp dag

imorse vaknade jag av att Johanna ringde mig angående designen.. kommer så här i efterhand inte ihåg alls vad hon pratade om ! sedan bestämde jag mig för att åka ut till stallet idag, ledde tillbaka Mariella från det andra betet hem till Marika, hon skötte sig jättebra, hon trycker sig dock lite emot ledaren, men det ska vi nog få bort ! annars så är hon otroligt lugn och orädd, hon gick framåt riktigt bra idag och hade fint steg. vi testade även att springa med henne, en jävla trav hon har, det här blir en fin häst ! hon blir troligtvis större än både Marika och Kajsa. Super.
När vi kom till början av hagen kom Kajsa travande och Marika galoppade fram till tråden. Fina halvsystrarna. När vi kom tillbaka upp till stallet filade Jessika fötterna på Mariella och jag passade på att ta in Kajsa. Mariella och Kajsa var riktigt nyfikna på varandra, riktigt söta där dom stod och nosade ! Mysan har även fått en ny grimma, en lila, passar mysans svarta päls riktigt fint !
När vi sedan släppte ut Mariella ville hon fram till Marika och dia, tanken med att flytta Mariella innan var ju att hon skulle vänjas av. Även om Mella ville fram så markerade Marika tydligt att hon inte ville genom att sparka. Men sen lugnade dom ner sig. Kajsa är då lite lat.. och mamma är lite klen på att säga till henne. Så det är bara att börja rida med sporrar och spö från första steget. Jättefina ökningar och minskningar fick vi till. hon blev riktigt mjuk för att vara Kajsa. och hon vill helst springa på sidan av alla vattenpölar.. men det problemet är oxå löst. nu har hon traskat igenom alla vi sett. och på slutet fick hon faktsikt en fin form oxå ! supernöjd !!

/ Hanna

17 augusti - Ny design

Nu är det en ny header (som Stina gjort) och design på gång i blåa toner, är riktigt nöjd med den än så länge, ska bara fixa till det sista lilla :) Det är tur för er bloggläsare att jag är sjuk så jag hinner lägga ner lite tid på bloggen ;)

I alla fall, hade en tid för Hasse på fredag men eftersom jag är sjuk så fick Jojjo ta min tid. Är jag bättre åker jag ut och tittar på henne, på FHG kan man spendera mååånga timmar. Speciellt att titta på träningar! Jag skulle iaf ridit Hjärter Dam, Tims ponny, som han är så otroligt snäll att han lånat ut henne till mig. Hon ska även få ut och tävla lite dressyr med mig på ryggen, ska bli riktigt kul :) Dock hade jag gärna sett att Tim också hade tävlat dressyr på henne men det vägrar han ;)
Sen är jag även anmäld till Wångens storhäst hoppning med Starlight, bara skutta runt lite lätt 90 och 1m, mest för Starlights skull nu när Hedda inte är hemma :)


Tim Oliw & Hjärter Dam

/ Johanna

17 augusti - Jag älskar att vara frisk...

... därför hatar jag att jag igår låg hemma med nästan 40 graders feber, var till hälsocentralen inte fick någon medicin och åkte därför tillbaka imorse. Fick ingen medicin då heller.. Får väl äta mig frisk eller nåt ;) Därav den dåliga uppdateringen från min sida, Hanna vet jag inte riktigt varför hon inte bloggar... Ska skälla på henne :)

Hur som helst, i förrgår var jag och mamma ute på Frösö Hästgård och shoppade, eftersom det var 50% för alla Frösö Sportryttares medlemmar och vi är ju medlem där också fast jag tävlar för Ås. Fick iaf med mig massa fint hem :)


Schockemöhle schabrak + matchande lindor ;)



Kingsland tävlingtop, med jättefina "knappar" man kan ta av :')


Köpte även ett Swarovskipannband från Schockemöhle :)
+ massa smågrejer!

Mamma köpte även en röd Kingsland jacka som ni säkert kommer se mig ha på mig ;)

/ Johanna


15 augusti - Promenad

Eftersom jag vaknade med nackspärr (jätteroligt..) så tog jag med mig Hanna ut till Ås och Mexx. Vi gick vår dagliga promenad och jag hade med mig kameran. Vart riktigt fina bilder trots att det inte var så bra ljus..
Mexx är så himla pigg och glad, jag längtar verkligen tills på söndag då jag får sitta på han igen, en månad sen jag red han sist! Bjuder på lite bilder :)

   


/ Johanna


14 augusti - På banan igen!

Jag kom på banan att blogga utan johannas hjälp..
Åkte ut till stallet en sväng.. Eftersom att hösten är påväg såg jag min (kanske?) sista chans att fota sommarbilder!
Så jag hoppade upp på Marika i klänning och red lite, sen sadla vi på och stack iväg på en runda, i början var hon seg och trött sen när vi red in på en äng och galopperade över den så taggade hon till, efter det så red vi in på en liten igenvuxen skogsväg så taggade hon till ännu mer, om möjligt? Underlaget var fint och lagomt mjukt så vi började trava, kunde knappt hålla henne, så jag släppte efter litegranna, då började hon galoppera men hon fick galoppera samlat.. Sen kom vi fram till ett kalhygge och vi saktade av till skritt.. Efter några skrittsteg så flyger en fågel upp 20 meter bort, då vänder hon i 180 och galopperar upp för en slänt. Tönthäst, bara för att hon är pigg och tycker att då kan hon va lite skvettig så får hon springa, sen inser hon att skogsvägen har tagit slut och hoppar upp i slänten istället.. Hahah, skrattretande :) Sen skrittade vi tillbaka efter skogsvägen och jag satt å kika lite, eftersom att vi aldrig hade ridit där förut, tittar in i skogen och ser ett rådjur ligga och trycka i en solbelyst glänta.. Jättesöt.
När vi kom ut på rödövägen igen så red vi hemåt, travade en bit för att sedan svänga in på en till skogsväg som man kommer runt på, och sen hem. Men då ställer hon till med cirkus och säger att hon ska gå hem.. Haha, bildade en liten bilkö där dom stod bakom mamma och inte vågade köra förbi eftersom att marika med huvudet högt ryggar rätt ut i vägen.. Men lite morr och övertalelse så tar hon av på vägen ändå. Vi galopperar delen där det bjuder till. Sen skrittade vi hem och lät dom lunka på i egen takt.
Det kommer nu lite bilder på mig och Marika :)








Älskade ängel, du är sann!

/ Hanna

14 augusti - Taggad

Nu är jag verkligen taggad att blogga igen , ska försöka peppa Hanna också! Så mycket kul som händer nu :D

/ Johanna

11 augusti - jag red idag.

var ute och red idag. men jag har ingen energi eller blogglust.. kommer längre fram, hoppas jag.

10 augusti - Lyckligt ovetandes

Dag 2.


Lyckligt ovetandes.

Min uppdatering kommer inte bli den bästa framöver, jag har mycket att stå i och inte riktigt orken. Tror Hanna känner detsamma, men ska försöka iaf.

/ Johanna

9 augusti - Dag 1


Dag 1 - En tuff dag.

/ Johanna

8 augusti - hinderbyggare hanna !

Idag har jag varit med Johanna när hon hopptränade, tog på mig att lägga upp bommarna när hästarna gjorde plockepinn !
Tyckte att Johanna var riktigt duktig och dom kom på ett språng som låg på 1.10, med Starlight, det blir nog bra på lördag !
Annars har jag väll inte så mycket att skriva om just nu..
Ska till stallet snart igen, men imorn blir det till att gå på stan med min vän Line och klicka hem ett par snygga kilklackar från Ellos !
Bilderna från Hästdressyren kommer när jag har tid.
Hörs och syns.

/ Hanna

8 augusti - Hoppträning

Idag var det hoppträning. Jag red Max och Starlight, fina hästarna.
Bloggar imorgon istället, jag är typ sjuk.. Godnatt!

/ Johanna

7 augusti - Ånge

Nästa helg bär det av till Ånge på tävling - både lördag och söndag! Nu undrar ni säkert på vilken häst då.. Jo, det blir så att jag startar Starlight på lördagen. 90cm A+A, en clear round, och 1m A:Stil. Stilhoppning men absoluta favorit!! Sedan på söndagen så hoppar jag ridskolans Elloise. Jag är anmäld till 80cm A:Stil, jippi! :D Och sedan får vi se om det ev. blir en lagklass. Laddar för det så får vi se hur det blir. Kan det bli en bättre helg med två klasser stilhoppning? Nej tror inte det va :)
Då ska nog båda hästarna knoppas ;)


Fina Elloise då Hanna vann med henne på klubbtävlingen hemma!

/ Johanna

7 augusti - Smörjning

Ett lite "efter" inlägg..
Men i torsdags (4 augusti) tog jag och mamma oss en ridtur, jag red Marika som vanligt.. Det vart en mysig liten galopptur.
När vi kom tillbaka passade vi på att smörja grimmor, träns och sadlar.. Verkligen jättefint blev det. Marika har en sadel som är lite rödbrun.. Den blir skitsnygg när man smörjer den!
Mysan är inte halt längre, vilket känns verkligen jätteskönt! :)

Slänger upp en gammal bild på Marika..

/ Hanna

7 augusti - Frisering

Idag har vi friserat Mexx från topp till tå. Hela han har blivit klippt, vi har små klippt lite överallt, kronranden, benen, hovskägget, öronen osv. Och nu har han en riktigt bra man som är lätt att knoppa ;) 
Han är en riktig lurvunge! ♥


Mexx vart typ.. svart?

/ Johanna

6 augusti - Starlight

Här kommer lite bilder från dressyrpasset i förrgår ;)

  
  
Kolla stövlarna, älskar dom redan fast jag har blåsor och skavsår...



/ Johanna

6 augusti - Dresyrtävling

Idag var det hemma tävling i dressyr. Jag och Hanna var funktionär och Hanna tog massa bilder så jag hoppas att hon laddar upp några fina på våra klubbkompisar som lyckades få med sig en vinst och en fjärde-placering! Jag och Hanna hade en mysig natt i stallet, fodrade och släppte ut imorse.
Idag har mamma lämnat tillbaka Starlight.. Känns så himla tråkigt. Men men, dom har sagt att vi kan få hälsa på han och rida han om vi vill. Mexx åker till Ås på tisdag kväll och får bekanta sig i sitt nya stall.
Jag fortsätter skriva på mitt tävlingsinlägg.. förvänta er att det blir låååångt! Jag fortsätter på att utveckla mina outfits ;)
Ska ladda upp lite bilder på Starlight från ridpasset i förrgår eftersom att Ronja tjatar så mycket, haha!

/ Johanna

5 augusti - Långtur

Idag har jag, Hanna och Emma ridit långtur. Vi red hem hästarna från betet i Halåsen. Jag fick rida en storhäst som heter Tiana, hon var väldigt laddad men otroligt rolig att rida. Mycket roligare än i ridhuset :) Hanna red Ross!
Ikväll sover vi i stallet, mysigt!

/ Johanna

5 augusti - Ridtur

dsc01221 (MMS)

Tianas öron och Hanna och Ross. Uteritt i ca 3 timmar.


5 augusti - Hästryggen!

Just nu kan ni räkna med att vi sitter på hästryggen. Vi rider nämligen hästarna från betet i Halåsen ner till ridskolan, en tur som tar ca 3 timmar. Har ni tur skickar vi iväg ett MMS med lite bilder ;)

/ Johanna & Hanna

4 augusti - HISS! :D

Måste hissa mittsvenska tävlingstermin! Hur mycket tävlingar som passar mig och Mexx i närområdet nu under hösten, superbra :) Har hela terminen varit en jättebra tävlingstermin. Hoppas bara pollen blir bra.. Annars kommer vi bättre än någonsin nästa år :D

Vad tycker ni andra om tävlingsterminen för lokala/regionala tävlingar hopp och dressyr?

/ Johanna

3 augusti - Starlight

Idag har jag ridit Starlight nere på planen i mina nya Cavallo Grand Prix Plus. ;)
Jobbade på volten, han vart jättefin! Känns tråkigt att vi snart ska lämna tillbaka han..
Stövlarna var riktigt hårda, men jag är nöjd och dom är så jävla snygga!
Jag ska iväg nu så får ni bilder sen. Uppdaterar mera senare! :)

/ Johanna



2 augusti - Bloggsvar, tävlingsinlägg?

Kan ni inte göra ett jätteinlägg om tävling? :D
Typ tävlingsoutfit, frisyrer, tävlingshästar och sånt ? :)

Fick denna kommentar :)
Eftersom hon som skrev var intresserad av ett jätteinlägg måste vi fråga om fler är intresserad av detta? Vi tycker det lät som en riktigt bra idé. Vi får väl göra varsitt. Men vad vill ni läsa om, bilder? Har ni några förslag får ni gärna skriva det. Det vi tänkte var väl punkterna nedan, vad tror ni? :)

- Tävlingsoutfit, hoppning & dressyr
- Så tycker jag om att tävla
- Mina bästa tips när man ska tävla
- Tävlingshäst

- Tävlingskarriär
- Mitt bästa minne

+ massaaaa bilder!

Vad tror ni ? :)


Johanna, vinnare LC kat. D (klubbmästare) & Hanna, vinnare LC, kat C

/ Johanna & Hanna

2 augusti - Dressyrpass

Idag har jag först ridit Starlight, red ner till plan och red honom där. Mamma fotade så det bjuds på en hel del bilder! Red mest för att lösgöra honom, mycket volter och serpentinbågar med övergångar och byten för att göra honom uppmärksam och jobba honom ordentligt. Han lyssnade bra och vart riktigt fin, han är så rolig att rida! Han blir dock väldigt stark i galoppen så det gäller att jag orkar sitta och rida ihop honom (vilket jag inte riktigt orkade idag pga. ryggen). Sedan busade vi lite på hemvägen ;)

Red sedan Mexx en sväng i hagen eftersom det är så bra underlag där, i bara grimma och tyglar - barbacka. Han blir faktiskt ganska fin på det också, skrittade mest och travade litegranna också. Fattade faktiskt galopp en gång men då försökte han få av mig ;) Gamla bustakterna är tillbaka! Han kändes fin idag också. Smörjde kotorna och masserade honom innan han fick fortsätta äta gräs.

  
   

Dagens outfit
Hjälm - Charles Owen Fiona's Hat
Tröja - Hööks
Handskar - Roeckl
Ridbyxor - Hööks
Stövlar - Hööks
Sadel - Prestige
Träns - Hästshopen
Schabrak - Catago

/ Johanna

1 augusti - Dagens ridning

Idag red jag först Starlight uppe på rakbanan, så jäkla fin! Han är verkligen superrolig att rida, känslig för skänkeln, lyssnar och plus att han kan så mycket. Var egentligen tänkt att jag skulle rida för Hasse med Starlight 19.20 men det blev inte så, därför tog jag ut han på rakbanan en sväng. 
Satt på min bruna ponny lite senare för första gången på en vecka, så jävla fin! Lyssnade för skänkeln (skrittade mest samt travade litegranna) och sökte sig neråt, tog stöd på bettet och arbetade med ryggen! Han kändes riktigt fräsch så det känns skönt, ska ändå kolla upp honom nästa tisdag för säkerhetsskull men ska rida han litegranna varje dag samt ut och gå med han och se hur det blir.  


Mexx. Love.

/ Johanna

1 augusti - Ridplanen

Idag har jag ridit Marika på ridbanan. Hon var jättefin.
Eftersom att det var ett tag sen vi tränade på galoppen så tog jag mig tid till det idag.
Vi fattade först höger och det gick jättebra!
Sen tog vi vänster och eftersom att hon har svårare för den så måste man vara tydlig när man fattar.
Men efter en fel galopp så tog hon vänster hela tiden!
Jätteduktig är hon, vi har ju inte tränat det på en månad !
Sen red vi en sväng i skogen och när vi kom tillbaka kom Mys galoppande i hagen, så hon mår nog bättre! :)


/ Hanna

bloglovin
RSS 2.0